Koninklijke onderscheiding voor de heer De Block

Algemeen Onderscheidingen Weert Reageer 2 min. leestijd

Uit handen van burgemeester Vlecken ontving de heer De Block op zondag 13 november 2022 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde na de intocht van Sint Nicolaas in Weert.

De heer De Block kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer E.M. (Ed) De Block woont in de wijk Boshoven in Weert.

Stichting Sint Nicolaas Weert

De heer De Block is ruim 60 jaar actief vrijwilliger bij Stichting Sint Nicolaas Weert. Hij is al generaties lang hét gezicht van de hoofdpiet naast Sinterklaas tijdens de intocht van Weert. Tijdens de Sint Nicolaasperiode verricht hij allerlei werkzaamheden en buiten het seizoen helpt hij met het verzorgen en herstellen van de kleding. Hij ging jarenlang mee op bezoek bij particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen.

Kinder Vakantie Werk

Ruim 50 jaar was hij actief als een van de (hoofd)leiders bij Kinder Vakantie Werk Groenewoud. Vaak brachten ouders die zelf deelnamen als kind aan KVW, hun eigen kinderen weer.

Scouting Sint Maarten

In 1970 werd hij kaderlid bij de verkenners. Na zes jaar stapte hij over naar de Rowanleiding. In 1980 werd hij materiaalmeester.

Punt Welzijn

Sinds 2007 is de heer De Block actief bij jongerencentrum “De Hangout” een activiteit van Punt Welzijn. Hij is hier meerdere dagen per week actief.

Daarnaast is hij ook voorzitter bij Stichting Sociaal – Kultureel werk Boshoven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie