Dickens Festijn in Maarheeze op zondag 11 december

Op 11 december komt de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens weer tot leven in de Kerkstraat in Maarheeze. Vele personages uit het beroemde ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens vullen de straat. Van de gierige Scrooge, weeskinderen, wasvrouwen, kantoorklerken tot deftige lieden, ze zijn er allemaal. En ook zijn er diverse oude ambachten te zien, is er straattheater en muzikale optredens.

Het kan weer

Zoals vele andere evenementen heeft het Dickens Festijn in Maarheeze een aantal jaren op zich laten wachten. Ondanks dat Dickens Festijn een buitengebeuren is, was het in 2020 en 2021 ondoenlijk om alle activiteiten zoals de ambachten, straattheater/figuranten en samen zingen in een koor op 1,5 m te laten plaats vinden.

Dit jaar staat iedereen weer te popelen om er mooi festijn van te maken. Het Dickens Festijn vindt plaats in de historische oude kern van Maarheeze (Kerkstraat). Het vernieuwde viaduct met de historische foto’s op de geluidsschermen, zorgt dat de sfeer van vroeger nog meer tot leven komt.

Reserveren in de agenda

Reserveer dus alvast een plekje in de agenda voor zondag 11 december tussen 14.00 en 19.00 uur om alvast de gezellige kerstsfeer mee te maken vanuit de tijd van Charles Dickens.

Ondanks dat alle leden van De Poort van Brabant hun bijdrage aan dit festijn leveren, is er nog behoefte aan extra vrijwilligers. Heb je tijd en zin om te ondersteunen bij de op- en afbouw of wil je tijdens het evenement zelf iets doen (bv. kassa), meld je dan aan via [email protected].