Intocht Sinterklaas Weert in beeld

Algemeen Evenementen Weert 6 reacties 1 min. leestijd

Zondagmiddag kwam Sint Nicolaas met zijn schip ‘Spanje’ aan bij de Werthaboulevard in Weert.

Kinderen van OBS Molenakker mochten de Sint samen met wethouder Suzanne Winters aan de kade ontvangen. Na een korte serenade nam de Sint uitgebreid de tijd om vele kinderen de hand te schudden of een boks te geven.

Hierna vertrok Sint per paard naar de Markt waar burgemeester Raymond Vlecken hem officieel welkom heette. De Pieten namen vele tekeningen in ontvangst die de kinderen tijdens de route aanboden. De bakfietspiet verzamelde alle tekeningen voor de Sint.

Op de Markt werd luidkeels gezongen, gedanst en muziek gemaakt. De Sint sprak de kinderen toe, genoot zichtbaar van het overweldigende ontvangst en deelde mede dat de kinderen vanavond de schoen mogen zetten. Ter afsluiting zwaaiden de burgemeester en Sinterklaas de vele kinderen toe vanaf het balkon van Museum W.

Bekijk een videoreportage van de intocht via: https://youtu.be/pHVT5fDTRM8


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties