Drinkwater wordt duurder

Algemeen Economie Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Foto via Depositphotos (nemchenko_oleg)

De stijgende inflatie en prijzen van energie, materialen en grondstoffen leiden tot een stijging van de kosten voor het maken en leveren van Limburgs drinkwater. Tegelijkertijd dient WML te blijven investeren in de vervanging en uitbreiding van productie- en distributievoorzieningen om de leveringszekerheid van betrouwbaar drinkwater nu en in de toekomst te kunnen blijven garanderen. Daarom worden de tarieven met ingang van 1 januari 2023 verhoogd.

In 2023 kost duizend liter drinkwater (1 m3) € 0,91 en het vastrecht voor een standaardaansluiting bedraagt € 91,44 per jaar (exclusief btw, afgerond op hele eurocenten). Ter vergelijking: momenteel betaal je voor 1 m3 drinkwater nog € 0,80 en bedraagt het vastrecht voor een standaardaansluiting € 88,11 per jaar (exclusief btw, afgerond op hele eurocenten).

Gemiddelde berekening

Een gemiddeld huishouden, met een waterverbruik van 105 m3 per jaar, betaalt in 2023 voor een heel jaar drinkwater € 247,04 (waterverbruik inclusief vastrecht, voorlopige belastingen en toeslagen). Dat is afgerond € 1,36 per maand meer dan in 2022 (€ 16,36 per jaar).

Kijk hier voor een overzicht van alle tarieven en de bijbehorende toelichting.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie