Meerdere vaten en kabouter gedumpt naast N275 Beringe

112 Algemeen Peel en Maas Regio 2 reacties 2 min. leestijd

Beringe – De hulpdiensten werden dinsdag rond 9.00 uur gealarmeerd vanwege een afvaldumping bij de Noordervaart / N275 bij Beringe.

Naast de weg werden in eerste instantie twee blauwe jerrycans en een kabouter aangetroffen. Naast de politie kwam ook een Officier van Dienst (OvD) van de brandweer Weert en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse. De brandweer inventariseerde of er sprake was van een gevaarlijke situatie.

Omdat de kabouter een beroep deed op zijn zwijgrecht moest de brandweer achterhalen welke stof er in de vaatjes zat. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat even verderop nog meer vaten waren gedumpt.

Er werd een zogeheten ‘big bag’ gevonden waar ook nog eens negen vaten in zaten. In de sloot werden nog eens drie vaten aangetroffen waarbij sprake was van een lekkage. Intussen was duidelijk geworden dat in de vaatjes een bijtende (corrosieve) vloeistof zat, mogelijk afkomstig van een productielocatie voor synthetische drugs.

Opruimen en verdunnen

Een aannemer is aangestuurd om de vaatjes op te ruimen. Een waterwagen van de brandweer Nederweert is opgeroepen om de gelekte vloeistoffen te verdunnen zodat de pH-waarde zal dalen (de pH is een maat voor de zuurgraad).

Meld verdachte situaties

Achter de dumping van vaten met gevaarlijke stoffen kan ondermijnende criminaliteit schuil gaan. Mocht je iets verdachts hebben gezien of waarnemen bel dan met de politie via 0900-8844 of bij spoed 112.

Bekijk een video: https://youtu.be/JqdZ9bX7SKA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties