Vier dames uit regio Weert in finale Miss Beauty of Limburg

V.l.n.r.: Vera, Marit, Anika, Malissa

Maar liefst vier jongedames uit de regio Weert staan volgend jaar in de finale van Miss Beauty of Limburg. Het zijn de 16-jarige Anika, de 19-jarige Vera Corsten, de eveneens 19-jarige Marit Beelen en de 23-jarige Malissa Wolter. Graag stellen zij zich aan je voor.

Vera Corsten

Ik ben Vera Corsten, 19 jaar en ik kom uit Ell. Ik was al een paar jaar op rij gevraagd om aan deze missverkiezing mee te doen, maar durfde nooit de stap te nemen. Dit kwam voornamelijk omdat het altijd hele sterke dames zijn die duidelijk weten wat ze willen in het leven. Ik zelf weet dit nog niet en ik ben nog vol op zoekende wat mijn passie is. Omdat ik mentaal niet lekker in me vel zat is het mij nog niet gelukt om doelen te behalen die andere leeftijdsgenoten wel behaald hebben; hierdoor denken mensen vaak dat ik lui ben en ongemotiveerd. Door hieraan mee te doen wil ik laten zien dat het oké is als je nog niet weet wat je wil in de toekomst en dat je hier helemaal niet onzeker van moet worden. We zijn nog jong en hebben nog genoeg tijd. Ik heb super veel zin in dit avontuur en de komende weken. 

Marit Beelen

Mijn naam is Marit Beelen, ik ben 19 jaar en woonachtig in Weert. Met trots kan ik vertellen dat ik finalist van Miss Beauty of Limburg 2023 ben. 

Door social media is er de afgelopen jaren een ideaalbeeld gecreëerd en ik merk dat veel mensen hieraan willen voldoen. Social media maakt het makkelijk om snel en eenvoudig een negatieve reactie te plaatsen. Ik merk dat we door social media de realiteit vergeten. Als we allemaal een beetje vriendelijker worden naar elkaar toe en bereid zijn om samen te werken, denk ik dat wij problemen zoals milieuvervuiling eerder kunnen oplossen. Wij hebben namelijk maar één aarde voor de rest van ons leven en alleen samen kunnen wij hier iets aan doen.

Anika Raimar

Hallo allemaal! Ik ben Anika, 16 jaar en ik woon in Weert. Ik mag mij sinds 5 november 2022 finalist van Miss Teen of Limburg noemen! 

Wij finalisten hebben natuurlijk een voorbeeldfunctie voor heel veel van jullie. En hier ben ik me erg bewust van. Daarom wil ik mij graag inzetten voor mental health. Ik merk namelijk dat er toch nog een taboe omheen hangt. En dat is niet nodig! Het is normaal dat het niet goed gaat met iedereen, en het is ook normaal dat iedereen (de een meer dan de ander) een beetje hulp nodig heeft!

Malissa Wolter

Hallo allemaal! Ik ben Malissa Wolter en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren in Weert, maar ik woon nu tijdelijk in Buggenum omdat ik bij de gezellige Heikei van PSW werk. 
Afgelopen zomer ben ik gescout door Miss Beauty of Limburg. Na lang nadenken heb ik besloten om het avontuur aan te gaan. Ik hoop veel te leren over mijzelf, mijn zekerheden en onzekerheden en alle mooie dingen die bij de trainingsdagen op mijn pad komen. 

Ik sta voor gelijkheid. Tegenwoordig wordt er in de maatschappij vaker negatief gekeken naar de verschillen tussen mensen. Denk hierbij aan discriminatie, pesten, seksisme, je geaardheid of je gender. Ik vind dat ieder persoon een gelijke behandeling verdient. Van binnen zijn wij allemaal hetzelfde, wat voor huidskleur je ook hebt, hoe je er ook uit ziet en wat je voorkeuren ook zijn. Wij hebben het hart allemaal op dezelfde plek.

Stemmen

Op www.missbeautynetherlands.com lees je meer over de missverkiezing waar deze Weerter dames aan deelnemen en hoe je hen je stem kunt geven.


Bovenstaande foto v.l.n.r.: Vera, Marit, Anika, Malissa. | Fotografie: The Light Portraits