Eerder druk op wegen vanwege WK-wedstrijd

De avondspits op dinsdag is normaalgesproken samen met de donderdagavond de drukste van de week. Rond 17.30 uur staat er vaak al zo’n 400 kilometer aan file, met de afgelopen weken ook regelmatig uitschieters van 550 kilometer of meer. Ook in de regio Eindhoven / Weert is het dan druk.

Vandaag zal het qua hoeveelheid verkeer niet veel anders zijn. Omdat de WK-wedstrijd Nederland-Qatar om 16.00 uur begint kunnen de eerste grote files zich al vanaf 14.00 uur aandienen. Wellicht zal de drukte zich iets meer over de middag uitspreiden, maar incidenten en nadelige weersomstandigheden kunnen alsnog tot flinke vertragingen leiden.

Knock-out fase

Als het Nederlands elftal de poulefase overleeft volgt de knock-out fase. Het is nog niet bekend op welke dag Oranje de achtste finale zal spelen. Wel staat vast dat dit op een zaterdag of zondag zal zijn. Bij Rijkswaterstaat verwachten daarom geen hinder voor de weggebruiker.

De wedstrijden die daar eventueel op volgen zijn ook in het weekend of na 20.00 uur. Ook deze wedstrijden zullen dus niet van invloed zijn op het verkeer.

Voorkom dat je de aftrap mist

Mocht je de verwachte verkeersdrukte willen mijden, dan doe je er goed aan om ruim van te voren de actuele verkeersinformatie te checken. Ook kun de grootste drukte vermijden door op andere tijden de weg op te gaan, voor een andere vervoerswijze te kiezen of indien mogelijk vanuit huis te werken.