Elektrische fiets vat vlam in schuurtje op de Beltmolen

De politie en brandweer zijn maandagavond omstreeks 21.45 uur gealarmeerd voor een brand in een bijgebouw achter een woning op de Beltmolen in Weert.

Ter plaatse had een elektrische fiets die in een schuurtje gestald stond vlam gevat. De bewoner merkte de brand zelf op en heeft direct de brandweer ingeschakeld.

Bij aankomst van de politie had de bewoner zelf de vlammen gedoofd door met tuinslang water op de accu te sproeien. Vervolgens had hij de deur van de schuur dichtgezet zodat er geen zuurstof bij de brand kon en zich hierdoor niet verder kon ontwikkelen. Nadat de brandweer de deur opende laaide het vuur weer op.

De brandweer had de brand snel onder controle. De accu van fiets is door de brandweer losgeschroefd en in een emmer met water gezet om verder af te kunnen koelen. Ook een kannetje benzine wat in het schuurtje opgeslagen stond was door de warmte bol komen te staan maar had gelukkig geen vlam gevat. Het kannetje werd eveneens in de tuin afgekoeld.

Door de brand is in het schuurtje flinke schade ontstaan. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg van de brandschade.