Fotoserie van Weerter fotograaf langs Bondi Beach in Sydney

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Al vijftien jaar fotografeert Jo Brunenberg, op reis in Frankrijk, definitief gesloten typisch Franse winkeltjes. Een selectie uit die omvangrijke fotoserie is nu te zien langs het beroemde ‘Bondi Beach’ in Sydney, als onderdeel van het internationale ‘Head on Photo Festival’ in Australië.

Over dit fotoproject ‘Fermeture définitive’ zegt de fotograaf zelf: ‘In Franse steden en dorpen verdwijnen in razendsnel tempo de kleine ambachtelijke winkeliers en familiehotels. Steeds meer etalages van slagers, bakkers, traiteurs etc. zijn leeg of zelfs dichtgespijkerd. De opkomst van de grote supermarkten en hotelketens was een belangrijke oorzaak en de huidige crisis versnelt deze treurige ontwikkeling. Hierdoor verdwijnt helaas ook de sociale functie als ontmoetingsplaatsen en het ambachtelijke vakmanschap dat vaak van generatie op generatie is overgedragen dreigt verloren te gaan’.

Een aantal van de foto’s van Jo Brunenberg is te zien in dit filmpje met speciaal daarvoor gemaakte muziek. De uitgebreide fotoserie op: https://www.jobrunenberg.com/fermeture-definitive.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie