Gemeentehuis Nederweert ontruimd vanwege hinderlijke lucht

Nederweert – De brandweer is maandag rond het middaguur gealarmeerd voor een hinderlijke lucht bij het Raadhuisplein in Nederweert.

Op de bovenverdieping van het gemeentehuis werd door medewerkers van de gemeente een gaslucht waargenomen. De brandweer heeft in eerste instantie alleen de bovenverdieping ontruimd en startte met het onderzoek naar de oorzaak van deze lucht.

Een Adviseur Gevaarlijk Stoffen (AGS) van de brandweer, die aanvullend werd opgeroepen om metingen te verrichten en te achterhalen om welke stof het gaat, heeft vervolgens opdracht gegeven om het gehele gemeentehuis te ontruimen.

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats op het dak en in de directe omgeving van het gemeentehuis. Het is onbekend of deze werkzaamheden in verband staan met de waargenomen hinderlijke lucht.