Weertenaar opgepakt na schietincident in Zuidland

Zuidland / Weert – Op de Zoetemanring in Zuidland vond gisteravond rond 22.30 uur een schietincident plaats. Hierbij is een 41-jarige bewoner van Zuidland overleden. Een Weertenaar is aangehouden.

Getuigen meldden dat er een grijze personenauto kort na het horen van de knallen met hoge snelheid wegreed. Niet veel later crashte een grijze personenauto op de A15 met daarin een 35-jarige bestuurder uit Weert. In zijn auto troffen agenten een vuurwapen, de bestuurder is aangehouden. De politie doet volop onderzoek naar de zaak.

Buurtbewoners werden zondagavond rond 22.30 uur opgeschrikt door verschillende knallen. Op de Zoetemanring is het 41-jarige slachtoffer neergeschoten. Toegesnelde agenten hebben de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. Hij overleed ter plekke. De politie startte direct een onderzoek waarbij sporen werden veilig gesteld en buurtbewoners werden bevraagd. 

Meer informatie en beelden kun je bekijken via het Algemeen Dagblad.