Intensievere samenwerking PSW en Risse Groep gericht op passend werk

Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd
Deelnemers PSW verrichten informele opening

“Nu we in het nieuwe gebouw zitten, kunnen we veel beter uit de voeten,” aldus Ron Dielissen, deelnemer van PSW. Hij is blij met de verhuizing van activiteitencentrum Edisonlaan van PSW naar de nieuwe locatie aan de Risseweg 6 in Weert, een pand gelegen naast Ontwikkelbedrijf Risse Groep. Een bewuste keuze. Teamleider Steven Brouns van PSW: “Onze visies komen overeen. We zijn verhuisd om een intensievere samenwerking mogelijk te maken die ten goede komt aan de deelnemers van beide organisaties.” 

Meer mogelijkheden voor de deelnemers

PSW en Risse Groep werken in de regio Weert al lang samen, bijvoorbeeld op het gebied van acquisitie en werkplekken. Zo werkt een groep PSW deelnemers al jaren in het gebouw van Risse Groep. Steven: “Op deze manier kunnen deelnemers van PSW die daar in hun ontwikkeling aan toe zijn, kennis maken met een meer bedrijfsmatige en minder beschermde werkomgeving. Wat je ziet is divers: er zijn deelnemers die doorstromen naar individuele werkplekken met minder begeleiding, anderen blijven in de vaste groepsbegeleide werkplek werkzaam en soms gaat een deelnemer terug naar het activiteitencentrum. De keuze heeft te maken met wensen, werkdruk, werkomgeving, vaardigheden en werkplezier. Doordat we nu buren zijn, wordt dit proces veel gemakkelijker. Je kunt zelfs per uur op- of afbouwen. Medewerkers van Risse Groep die een stapje terug willen of moeten doen, kunnen in hun eigen tempo instromen in het activiteitencentrum van PSW.”

Expertise uitwisselen 

Naast het voordeel voor de deelnemers hebben ook beide organisaties zelf baat bij een nauwere samenwerking. Steven: “Risse Groep is bijvoorbeeld erg goed in de acquisitie van geschikte werkzaamheden voor onze deelnemers. Daar maken wij graag gebruik van. PSW is van oudsher sterk in het begeleiden van mensen met een beperking. Van die kennis en kunde kan Risse Groep weer profijt hebben.” Dennis Laponder, directeur van Risse Groep vult aan: “We kijken ernaar uit om nog meer gebruik te maken van elkaars infrastructuur en expertise en zo het individu centraal te stellen. Iedereen kan en mag meedoen en zich ontwikkelen naar vermogen, dat is ons ultieme doel!”

Activiteitencentrum blijft

Steven Brouns: “We hebben onze nieuwe locatie mooi opgeknapt en ingericht als een zelfstandig centrum met dezelfde activiteiten als voorheen: multimedia en licht industrieel werk. Risse Groep en PSW behouden elk hun eigen karakter, sfeer en werkzaamheden. Als een van beide organisaties het beste past bij de vraag van een deelnemer, dan wordt die deelnemer dáár ondersteund. Voor deelnemers die toe zijn aan een stap in hun ontwikkeling of die juist een stap terug moeten doen, wordt het eenvoudiger daar passend op in te spelen. Dat is de grootste winst. Begin 2023 gaan we ons centrum officieel openen en houden we een open dag. Dan maken we ook onze nieuwe naam bekend. Wij verheugen ons op deze samenwerking.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie