Penning van Verdiensten voor Rederij Wijnhoff & Van Gulpen & Larsen

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Uit handen van burgemeester Raymond Vlecken ontving Rederij WijGuLa, in de persoon van mevrouw Antoinette van Raay, vandaag (zondag 13 november 2022) de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert.

Het college van burgemeester en wethouders besloot deze penning toe te kennen als blijk van zeer grote waardering en erkentelijkheid. Rederij WijGuLa zorgt namelijk al 55 jaar belangeloos voor een schip waarmee Sint Nicolaas en zijn gevolg worden vervoerd naar Weert voor de jaarlijkse intocht.

Dankzij de belangeloze inzet van Rederij WijGuLa kan Sint Nicolaas al 55 jaar onafgebroken zijn intocht per schip in Weert maken. Het schip wordt hiervoor aan de normale bedrijfsvoering onttrokken. Dit is het enige tankschip in Nederland waarvoor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een vergunning afgeeft om Sinterklaas en zijn gevolg te vervoeren. De bemanning versiert het schip ieder jaar op eigen initiatief en draagt actief bij aan de feestelijkheden.

De oranje, met Sint en Pieten gevulde boeg, is inmiddels deel uit gaan maken van het collectieve geheugen van vele generaties Weertenaren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties