Locaties Sint Maartensvuren in Weert

Update – Aanstaande vrijdag is het 11 november en dus ook Sint Maarten. Gedurende deze avond worden er op diverse plekken in Weert Sint Maartensvuren georganiseerd.

Deze vuren zijn vrijwel allemaal aangemeld bij de gemeente Weert, in verband met de brandveiligheid. Je mag normaal immers geen vuur stoken in de openbare ruimte, maar met Sint Maarten worden daar uitzonderingen op gemaakt – mits vooraf gemeld bij de gemeente.

Sint Maartensvuren 2022

Een overzicht van de Sint Maartensvuren die dit jaar aangemeld zijn bij de gemeente voor vrijdag 11 november:

  • Centrum: Nazarethsteeg 27, van 19.00 – 22.00 uur.
  • Keent/Moesel: veldje aan de Blekerstraat (ter hoogte van nummer 237), 18.00 – 20.30 uur
  • Leuken: Kaaskampweg 7, vanaf 19.30 uur.
  • Boshoven: weiland Krol Hulsterdijk (tegenover Hulsterdijk 5), vanaf 19.30 uur.
  • Laar en Hushoven: Rakerstraat 22, van 19.00 – 00.00 uur.
  • Altweerterheide: Bocholterweg 145, van 18.30 – 19.30 uur.
  • Stramproy: Horsterweg 86, vanaf 18.00 uur.
  • Swartbroek: Ittervoorterweg 104, vanaf 19.00 uur

Scouting Sint Rumoldus

Ook bij scouting Sint Rumoldus vieren ze Sint Maarten, maar dan op eigen terrein. Om 19.00 uur is iedereen welkom om samen te komen op het terrein van hun blokhut aan de Nieuwstraat 90 in Weert. Van daaruit is er onder ervaren begeleiding eerst een korte lampionnentocht door de wijk. Aansluitend kunnen de kinderen onder het genot van een wafel en warme chocomel aan het kampvuur genieten van verhalen en kampvuurliedjes. Voor ouders is er een partytent geplaatst waarin zij een drankje kunnen nuttigen.

Buurtvereniging Bosseve

Een vergelijkbaar programma hebben ze op Boshoven. Buurtvereniging Bosseve roept iedereen op zich om 19.00 uur op het Kerkplein te verzamelen. Van daaruit begint onder leiding van Sinte Merte te paard de lampionnentocht, die eindigt bij de brandstapel in het weiland van de familie Krol aan de Hulsterdijk. Tevens roept de organisatie buurtbewoners op om hun voortuin te verlichten met mooie lampjes of andere versiering, om zoveel mogelijk ‘lichtjes van Bosseve’ te creëren.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de Sint Maartensvuren naar de websites of social media kanalen van de organiserende partijen.

Update: de lijst met locaties is bijgewerkt op 11 november.