Mountainbikers ten val tijdens MTB Toertocht in Tungelroy

De hulpdiensten zijn zondagochtend gealarmeerd voor twee valpartijen tijdens een MTB toertocht in natuurgebied Tungelerwallen.

Omstreeks 10.45 uur was een fietser onwel geworden en ongelukkig ten val gekomen. Omstanders boden direct eerste hulp en schakelden in samenspraak met de snel optredende organisatie de hulpdiensten in om bijstand te bieden.

De fietser kon na een succesvolle reanimatie door omstanders overgedragen worden aan het aanwezige ambulancepersoneel. Ook de brandweer van Stramproy en de politie werden gealarmeerd. Een gealarmeerde traumahelikopter kon tijdens de vlucht omkeren. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven.

Tweede valpartij

Bij het afhandelen van het eerste incident diende zich een tweede valpartij aan in de directe omgeving. Een mountainbiker was bij een afdaling ten val gekomen en bleek niet goed aanspreekbaar te zijn. De hulpdiensten verdeelden hun taken en spoedden zich naar de valpartij die nabij de pauzelocatie van de toertocht had plaatsgevonden.

De fietser raakte gewond aan zijn gezicht en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Weert. Beide families zijn op de hoogte gebracht.