Sinte Merte in de Sint Martinuskerk

Vrijdag 11 november 2022 organiseert Scouting St. Maarten in het centrum van Weert de jaarlijkse viering van Sinte Merte. Om 19.00 uur is er in de dekenale stadskerk Sint Martinus een korte kinderviering. Tijdens deze viering wordt ingegaan op het verhaal rondom Sint Maarten.

Nadat in de kerk alle lampionnen zijn ontstoken start de lampionnenoptocht. Sint Maarten gaat te paard voorop, samen met de tamboers. De lampionnenoptocht loopt vanaf de kerk door de Beekstraat en de Beekpoort naar het terrein van Scouting St. Maarten aan de Nazarethsteeg.

Op het scoutingterrein steekt Sint Maarten de grote Sinte Mertehoûp aan. De aanwezigen kunnen op het scoutingterrein gratis genieten van warme chocolademelk, limonade en wafels. Tevens kunnen ze er oliebollen en appelbeignets kopen.

Iedereen is van harte welkom om dit (kinder)feest samen met Scouting St. Maarten te vieren.