Vissers belanden in het kanaal bij Nederweert

Nederweert – De hulpdiensten zijn woensdag rond 16.30 uur gealarmeerd vanwege een ‘persoon te water’ bij Hulsen in Nederweert. Er zouden meerdere personen in het kanaal terecht zijn gekomen.

Aan de Wessemerdijk nabij de kanalenviersprong, waar de Zuid-Willemsvaart en Noordervaart samenkomen, was een visser uitgegleden en in het kanaal terecht gekomen. Een andere visser, die aan de overkant zat, sprong ook het kanaal in om zijn ‘collega-visser’ te redden.

Uiteindelijk konden de vissers ongedeerd uit het water komen. Ze waren niet gewond geraakt en hadden er enkel een nat pak aan overgehouden. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis en zijn in de auto gaan zitten op zichzelf weer op te warmen.

Er werd door de brandweer nog even gezocht naar een derde persoon, maar dat bleek gelukkig niet nodig te zijn.