Zwemmers reddingsbrigade Weert succesvol op NK

Algemeen Sport Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Afgelopen weekend vond in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de Orange Cup plaats. Tijdens deze grote internationale wedstrijd vonden tevens de Nationale Kampioenschappen Lifesaving plaats.

Deelnemers uit diverse landen waaronder Italië, Duitsland, China, Frankrijk, Canada en Nederland gingen met elkaar de strijd aan op diverse individuele en team onderdelen. Ook vanuit Reddingbrigade Weert deed een kleine afvaardiging mee aan deze wedstrijd.

Voor Lotte Nies was het de eerste keer dat ze deelnam aan dit kampioenschap. Lotte draait dit jaar voor het eerst mee in de junioren klasse. Ze behaalde op de onderdelen mooie persoonlijke records.

Ook Yord deed na mee aan de individuele wedstrijd. Ook hij behaalde mooie resultaten. Beide keerden met mooie persoonlijke records en een hele ervaring rijker terug richting Weert.

Master Jan van de Reddingsbrigade Weert maakte na lange tijd van afwezigheid door ziekte en de coronapandemie een rentree in het wedstrijdbad. En hij was het zeker nog niet verleerd.

De zusjes Danique en Dyonne Klomp, beide lid van Reddingsbrigade weert, kwamen op deze wedstrijd uit voor Team NL. En zeker niet zonder succes. Danique behaalde één keer goud en twee keer zilver op de individuele onderdelen bij de senioren. Haar zusje Dyonne, het laatste jaar individueel uitkomend voor de junioren, behaalde maar liefst drie goud en één keer zilver. Met als kanttekening hierbij dat was ze uitgekomen bij de senioren, ze op het onderdeel superlifesaver, ook de Nederlandse titel zou hebben behaald.

Na twee zeer lange wedstrijddagen keerden alle zwemmers moe en voldaan terug richting Weert. Hier zullen ze deze week weer de trainingen hervatten om zich voor de Nieuwjaarswedstrijden voor te bereiden die in januari plaatsvinden in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie