Week van de Rechtspraak: op bezoek bij Aben & Slag Advocaten

Wie een juridisch conflict heeft kan het eerst proberen op te lossen door te praten met de andere partij. Lukt dat niet dan is het een beroep doen op een juridisch adviseur een mogelijke oplossing. Aben & Slag Advocaten in Weert staat bedrijven en particulieren bij in het geval van zo’n conflict. In deze Week van de Rechtspraak brengen we een bezoekje aan dit advocatenkantoor.

Verschillende soorten zaken

Aben & Slag behandelt zaken voor bedrijven en particulieren. Advocaat Marc Rooijen “Dan moet u denken aan bedrijfsovernames, faillissementen, arbeidsrecht … zaken met betrekking tot een burengeschil of een conflict met de gemeente voor wat betreft een vergunning”.

Op dit moment is Rooijen onder andere bezig met een geschil over een erfgrens; “Dat is een zaak die dus gaat over de vraag: is er bijvoorbeeld sprake van verjaring van eigendom. Is de wederpartij nog in staat om te zeggen dat de grond teruggegeven moet worden of niet”.

Aan de hand

‘Nieuwe’ klanten worden door de medewerkers van Aben & Slag geïnformeerd over hoe een juridisch traject er uitziet en wat de mogelijke uitkomst zal zijn. “We proberen ze ook echt aan de hand te nemen en de hele procedure uit te leggen”, zo vertelt advocate Fleur van Helmond. “Van tevoren proberen we ze toe te lichten wat de risico’s zijn; wat de winkansen zijn.

Vechten tegen de bierkaai

Een juridisch gevecht tegen een groot bedrijf of de overheid lijkt voor velen niet te winnen. Rooijen denkt daar anders over: “De ervaring is gelukkig dat in Nederland de rechtspraak onafhankelijk en op een hoog niveau opereert. Dus dat de wederpartij groot is, of sterk of machtig lijkt, wil absoluut niets zeggen over de slagingskans van een zaak”.

Gratis spreekuur

Fleur van Helmond vertelt dat bij Aben & Slag iedereen die een juridisch probleem heeft welkom is op het gratis spreekuur. “Een spreekuur is voor ondernemers met ondernemersrechtelijke problemen en we hebben ook een spreekuur voor familie- en erfrecht”. Op de website www.abenslag.nl is meer informatie hierover te vinden.

In deze video legt advocate Fleur van Helmond uit hoe er bij Aben & Slag Advocaten gewerkt wordt. Ook vertelt Marc Rooijen met welke juridische zaken we volgens hem in de nabije toekomst te maken kunnen gaan krijgen. Bekijk de video: https://youtu.be/r4ZJWIf4NeY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie