Wethouder Steinbach aanwezig bij Kick-off Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek die afgelopen maandag 31 oktober is gestart, wordt extra aandacht gevraagd voor het klimaat. Bijvoorbeeld door iedereen bewust te maken van hoe om te gaan met energie en hergebruik van spullen en materialen. Dit is hét moment om nog bewuster te leven.

Klimaatsupporter

Wethouder Lizbeth Steinbach is er trots op dat de gemeente Weert Klimaatsupporter is van de Nationale Klimaatweek 2022. Steinbach: “In oktober organiseerden we de eerste Weerter Jongeren Klimaatmaand, speciaal voor kinderen en jongeren uit Weert. Voor deze doelgroep is het klimaat van groot belang; ze vinden dat we nu moeten handelen, om straks niet in de problemen te komen”. 

Wethouder Steinbach is maandag in gesprek gegaan met Rob Jetten (Minister voor Klimaat en Energie) om te bespreken hoe je de doelgroep kinderen en jongeren kunt betrekken bij het klimaatdebat. Door hen hierbij te betrekken, zal de boodschap ook terechtkomen bij hun ouders, grootouders, broers en zussen, buren, vrienden en klasgenoten.

Voorbeeldstad

Steinbach: “Weert was, is en blijft een voorbeeldstad op het gebied van duurzaamheid, klimaat en energietransitie. We hopen onszelf als gemeente, onze inwoners en onze ondernemers tijdens deze Nationale Klimaatweek te inspireren. Iedereen, van jong tot oud, kan een bijdrage leveren aan een duurzamer, groener en klimaatbestendiger Weert”.