11 december start de nieuwe dienstregeling van Arriva in Limburg

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Door de coronapandemie zijn er volgens Arriva wijzigingen te zien in het reisgedrag. Scholen hebben ervaren dat digitaal onderwijs een prima werkvorm kan zijn; (incidenteel) thuiswerken is gemeengoed geworden. Zo ziet Arriva eind 2022 nog een structureel reizigersverlies van -20% (met een verwachte groei tot -10% eind 2023).

Belangrijke wijziging bus

Upgrade lijn 372 Roermond – Panningen – Venlo

Een eerdere herziening van het ov in de driehoek Venlo – Weert – Roermond heeft geleid tot reizigersgroei – met name tijdens de spitsuren. Daarom wordt de huidige dienstregeling van lijn 372  in de ochtendspits uitgebreid met extra reismogelijkheden vanaf Panningen naar Roermond. Ook gaan erna 20.00 uur vanaf Roermond meer ritten doorrijden naar Venlo (en v.v.).

Nieuw in Limburg: nachttrein naar Schiphol

Per 17 december 01.01 uur biedt Arriva Nederland een extra verbinding, één keer per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen Maastricht en Schiphol (v.v.). Deze ritten zijn mogelijk door de Europese Wetgeving die sinds 2021 verbindingen op basis van open toegang toelaat.

Na vertrek uit Maastricht stopt de trein in Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid en komt deze iets voor half 4 aan op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein tussen 05.40 en 07.58 uur terug.

Meereizen met deze nachtelijke rit kan voor 10 euro. Reizigers kopen hun vervoersbewijs via reis-app glimble (www.glimble.nl). 

Informatie in de reisplanners en op de website

Ze adviseren reizigers om de verschillende reisplanners in de gaten te houden.
De aanpassingen in de nieuwe dienstregeling, zoals de nieuwe bus routes, aangepaste lijnnummers of gewijzigde aankomst- of vertrektijden, zijn terug te vinden in de reisplanners.

Daarnaast wijst Arriva de reizigers ook via de website, schermen in de voertuigen en social mediaberichten op de actueel geldende reisinformatie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie