ATB-toertocht Memorial Jo Boerenkamp op oudejaarsdag in Someren

Algemeen Someren Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto via SIRIS

Someren – Op zaterdag 31 december 2022 organiseert Toer- en Supportersclub SOLO voor de 32e keer de ‘ATB-toertocht Memorial Jo Boerekamp’. Na een onderbreking van twee jaar door corona staat de tocht weer op de toerkalender. De helaas te vroeg overleden Somerense wielerliefhebber Jo Boerekamp stond in 1988 aan de basis van de organisatie van deze druk bezochte toertocht.

Twee bosrijke routes

Deelname aan de tocht door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een mountainbike, gravelfiets of veldritfiets. Elk jaar worden zowel een route van 25 km als een route van 45 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen.

De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht op oudejaarsdag wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld.

Praktische informatie

Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen en na afloop staat de glühwein gereed. De vertrek- en aankomstlocatie is Camping De Kuilen, aan de Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen.

Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 8.30 en 10.00 uur inschrijven bij de vertreklocatie. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,- voor N.T.F.U-leden en € 5,- voor niet-leden. Tot en met zestien jaar is deelname gratis.

Coeliakie

Dit jaar steunt de organisatie het onderzoek om coeliakie in de toekomst te voorkomen. Coeliakie is een auto-immuunziekte die uitgelokt wordt door de inname van gluten. Een aantal jaren geleden werd de kleindochter van Jo Boerekamp met deze ziekte geconfronteerd. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en onderzoekers door het hele land bundelen hun krachten voor dit onderzoek. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie