BIZ-uitvoeringsovereenkomst Weerter Boulevard

Algemeen Economie Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Archieffoto: Een gedeelte van de Weerter Boulevard

Wethouder Wendy van Eijk en ondernemer Jean-Paul Coenen ondertekenden begin december de overeenkomst voor de oprichting van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor het bedrijventerrein Weerter Boulevard voor de periode 2023-2027.

Het doel van een BIZ is om ondernemers meer mogelijkheden te geven om onderling samen te werken. Om de BIZ daadwerkelijk op te richten moet er allereerst nog een draagvlakmeting met positief eindresultaat worden gehouden onder de ondernemers.

Realiseren BIZ met een reden

Het realiseren van een bedrijveninvesteringzone is geen kleinigheid en geen vanzelfsprekendheid. Er is bevlogenheid en samenwerking bij en tussen ondernemers in een bepaald gebied nodig. Een draagvlakmeeting onder alle ondernemers van het bedrijventerrein Weerter Boulevard (grofweg alle bedrijven aan de Roermondseweg/ Moesdijk) zal nog moeten aantonen dat die betrokkenheid er is. Daarom is het dat álle ondernemers met ingang van volgend jaar een jaarlijkse bijdrage gaan betalen zodat ze gezamenlijk zaken kunnen aanpakken. Dit kunnen praktische zaken zijn zoals een gezamenlijke inkoop van (camera)beveiliging maar ook de aanpak en organisatie van evenementen. Doordat álle ondernemers nu mee doen wordt voorkomen dat er bedrijven niet betalen, maar wel profiteren van hetgeen andere organiseren.

Kosten

Bedrijven gelegen op de Weerter Boulevard betalen afhankelijk van hun WOZ-waarde een tarief van €175 of €300 per jaar. De BsGW heft en int de BIZ-bijdragen van alle ondernemers.

“Uit de draagvlakmeeting moet blijken dat tenminste de helft van de bedrijven zich over de inwerkingtreding van een BIZ heeft uitgesproken en dat tenminste twee-derde daarvan vóór de daadwerkelijke inwerkingtreding van de BIZ heeft gestemd. Er is vanuit de ondernemers vooraf al een positief gevoel omdat er onderling een goed contact is en ondernemers tijdens de algemene ledenvergadering zelf hebben aangegeven de waarde en voordelen van een BIZ in te zien en te steunen. Dit moet leiden tot de daadwerkelijke realisatie van deze BIZ. De gemeente Weert bewaakt dat proces, maar het is aan Stichting Parkmanagement Weert om er een succes van te maken.”

Wethouder Wendy van Eijk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie