Brandweer vindt oorzaak hinderlijke lucht in Stramproy

De brandweer is woensdag rond 16.20 uur gealarmeerd vanwege een hinderlijke lucht in een complex aan het Kerkplein in Stramproy.

In de dagbestedingsruimte van een zorggroep was een penetrante brandstoflucht waargenomen. De brandweer ging op onderzoek uit om te achterhalen waar deze lucht vandaan kwam. Er werd ook in het systeemplafond gekeken waarbij de brandweer gebruik mocht maken van een trapladder die de kaasboer van de markt ter beschikking stelde.

Toen de brandweer een kijkje kon nemen bij de bergingsruimtes van het wooncomplex werd de oorzaak gevonden. De benzinelucht was afkomstig van een gestalde brommer in de bergingsruimte.

De eigenaresse werd in kennis gesteld en de dagbestedingsruimte werd geventileerd. De woningstichting, die eigenaar is van het complex, wordt gevraagd om tijdelijke maatregelen te treffen om de geurhinder tegen te gaan.