Dankzij vrijwilligers en sponsoren kan iedereen Kerstavond vieren in Weert

In de foyer van het Weerter Munttheater vond zaterdag voor de 19e keer ‘Kerstavond Voor Iedereen’ plaats. De gedachte achter dit gratis diner is dat niemand met deze dagen alleen mag zijn.

Verschillende lokale ondernemers zorgden er door sponsoring voor dat ook dit jaar dit warme en smakelijke initiatief weer doorgang kon vinden. Op het menu stond een lekkere kop soep, een buffet met vegetarische gerechten en een dessert achteraf.

In groepjes

Zaterdagmiddag waren de voorbereidingen in volle gang. In de keuken van het theater werd het diner bereid en in de foyer werden tafels en stoelen voor zo’n 70 gasten klaargezet. “We zorgen ervoor dat niemand alleen zit dus we zorgen ervoor dat mensen in groepjes zitten van minimaal acht personen”, zo vertelt Roy van der Heijden. Hij is samen met Angela Geurts de drijvende kracht achter ‘Kerstavond Voor Iedereen’.

Gratis

Het diner dat de gasten voorgeschoteld krijgen is mogelijk gemaakt door een flink aantal sponsoren. Roy: “… Supermarkten, maar ook een bierbrouwerij die ons sponsort. Anderen die het servies aan ons uitlenen”. Daarnaast zet een tiental vrijwilligers zich voor en tijdens Kerstavond in. “Om het eten te bereiden en te zorgen dat de gasten zich comfortabel voelen”.

In deze video nemen we een kijkje bij de laatste voorbereidingen en vertelt Roy wat zijn drijfveer is om ‘Kerstavond Voor Iedereen’ te organiseren.

Bekijk een video: https://youtu.be/Yka5j_oOyMo