De schoolbel is weer te horen in Altweerterheide

Met de onthulling van de oude schoolbel is vrijdag het Kindcentrum Altweerterheide officieel in gebruik genomen. Juffrouw Marian had de eer de bel onder een gouden doek vandaan te toveren en over de gloednieuwe speelplaats te laten klinken.

Officieel moment

In oktober mochten de kinderen uit Altweerterheide voor het eerst naar hun nieuwe school en opvang. Nu, zeven weken later, was het tijd voor een officieel en feestelijk moment, aldus schooleider Linda Kirkels. “Om iedereen die hierbij betrokken is geweest de afgelopen periode te bedanken en samen te kunnen feesten”.

Bedankjes

Voorafgaand aan de onthulling van de schoolbel nam de schoolleider het woord. Ze bedankte alle collega’s, ouders, bouwvakkers, leden van de Hamonie en alle andere mensen die op welke manier dan ook hun bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van het Kindcentrum.

Gemeenschap

Wethouder Lizbeth Steinbach was naar Altweerterheide gekomen om als afgevaardigde van de gemeente bij de officiële opening aanwezig te zijn. Ook zij roemde, net als Linda Kirkels, de tomeloze inzet van de hele gemeenschap in Altweerterheide. Als cadeau had zij een Gemeente Weert-klok bij zich.

Cadeautjes

Ook de collega’s van Linda Kirkels hadden een cadeautje voor hun schoolleider. Ze kreeg, voor aan de muur, een mooie foto van het Kindcentrum. Van de bouwploeg kreeg de school een bouwpakket waarmee een voertuig en een aantal wetenschappelijk proefopstellingen gemaakt kunnen worden.

Feestje

Na de officiële opening ging het feest in de centrale hal van het Kindcentrum door. Er waren verschillende muzikale optredens en er werden hapjes en drankje geserveerd. Oud-leerlingen, ouders, leerkrachten en andere dorpsgenoten lieten het zich goed smaken. In deze video zien we hoe de opening van Kindcentrum Altweerterheide verliep.

Schoolleider Linda Kirkels vertelt waarom het juist juf Marian was die voor de eerste keer aan de schoolbel mocht trekken: https://youtu.be/ZmUAUexj0eA.