Eerste nachttrein reden voor een klein feestje

In de nacht van vrijdag op zaterdag arriveerde voor de eerste keer de nachttrein van Arriva in Weert. Reden voor een klein bescheiden feestje.

Op het perron van het station in Weert stond een koppel te wachten om met deze speciale trein naar Schiphol te reizen. Dat scheelt weer een overnachting in de buurt van de luchthaven. Hun vlucht zou rond de klok van 5.00 uur vertrekken, dus die nachttrein is een ideaal vervoermiddel. Voor een tientje reis je naar Schiphol terwijl je voor een overnachting in een hotel al gauw meerdere tientjes kwijt bent.

Perron 3A

De trein van Arriva arriveerde om 1.45 uur op perron 3A. Het perron waar normaal gesproken de Sprinter naar Eindhoven staat gepositioneerd. ’s Nachts is die plek dus vrij en kan de Arriva-trein daar staan.

Borrelschaal

Het was voor de eerste keer dat reizigers gebruik konden maken van deze nieuwe verbinding. Er werd in de trein dan ook een klein feestje gevierd. Direct nadat de trein stopte in Weert sprintte een dame met een borrelschaal vanuit treinstel ‘Mestreech’ naar treinstel ‘Pinkpop’. Vanuit de treinstellen klonk muziek dat een feestelijk tintje gaf aan deze rit. In de trein zaten enkele tientallen mensen.

Animo

Vanuit Weert was de animo tijdens deze koude nacht nog zeer gering. Er waren enkele in- en uitstappers. Maar de nieuwe verbinding zal nog wat bekendheid moeten genereren. Vooral in de vakantieperiodes kan deze lijn een ideale gelegenheid zijn voor de nachtbrakers en vakantiegangers.

Dienstregeling

De trein rijdt vrijwel elke vrijdag- op zaterdagnacht van Maastricht (via Weert) naar Schiphol. Om 3.15 uur moet deze trein op Schiphol arriveren waarna het vertrek terug naar het zuiden om 5.40 uur staat ingepland. Alle informatie kun je vinden via https://www.arriva.nl/a/nachttrein.htm.

Kosten

Een ticket voor de nachttrein kosten 10 euro voor een enkele reis. Daarbij maakt het niet uit of je van Maastricht naar Schiphol reist, of van Weert naar Utrecht.