Drie aanhoudingen na wilde achtervolging en hulp van omstanders

112 Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Facebook (@politieweert)

Zaterdag heeft rond 15.15 uur een wilde achtervolging plaatsgevonden door Weert en Nederweert. De politie zat achter een personenauto aan die in verband werd gebracht met een woninginbraak. Bij de achtervolging waren zeven politievoertuigen betrokken, dat meldt de politie via social media.

De donkerkleurige Seat reed met snelheden boven de 200 kilometer per uur over de vluchtstrook van de snelweg A2. Vanaf Weert-Noord werd door agenten van de politie Weert de achtervolging ingezet. Via de afslag Nederweert reed het voertuig richting de Ringbaan-Noord om vervolgens via de turborotonde naar Molenakker te rijden. De auto reed uiteindelijk de doodlopende Noordkade in.

Ter hoogte van de Biesterbrug stapten de drie verdachten uit. Ze sloegen op de vlucht richting de Biest. Dankzij hulp van omstanders werd duidelijk dat de verdachten richting de Minderbroederslaan waren gerend.

Behulpzaam

Een omstander was zelf bereid om de fiets uit te lenen aan een agent. Zo kon de politie nog sneller achter een verdachte aan. Een man op een bromfiets reed richting andere verdachten en sprak ze aan. Uiteindelijk konden alle drie de verdachten worden opgepakt.

Goederen gevonden

Dankzij een tip van een omstander werden er nog goederen gevonden die de verdachten tijdens hun vlucht hadden weggegooid en mogelijk van diefstal afkomstig waren. Deze goederen zijn in beslag genomen. Het voertuig van de verdachten is doorzocht en meerdere goederen zijn in beslag genomen.

Rijstijl

De politie wil met haar bericht op social media graag een uitleg geven voor de rijstijl die ze hebben moeten hanteren om de verdachten bij te kunnen houden. Ze zijn er zich van bewust van dat weggebruikers hiervan geschrokken kunnen zijn. Natuurlijk staat de verkeersveiligheid altijd voorop. Tevens bedankt de politie de behulpzame omstanders.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie