Antonio heeft thuis zijn eigen Efteling

Algemeen Human interest Weert Reageer 3 min. leestijd

Anton Pieck en Antonio Bruijnaers; hun voornamen lijken op elkaar. Maar ze hebben meer overeenkomsten: beiden zijn heel creatief. De een maakte gedetailleerde tekeningen die model stonden voor het Sprookjesbos in de Efteling. De ander maakt op zijn beurt de door Pieck ontworpen creaties uit het Brabantse pretpark weer na.

Antonio is met een aantal van zijn creaties zaterdag 17 en zondag 18 december a.s. te zien tijdens het Eynder Pieck Festeyn in Nederweert-Eind.

Werk Anton Pieck

Pieck overleed eind 1987 op 92-jarige leeftijd. Hij was illustrator van talloze boeken. Daarnaast maakte hij onder andere tekeningen en etsen. Begin jaren ’50 ontwierp Anton Pieck de eerste sprookjes voor het Sprookjesbos in De Efteling. Onder andere Doornroosje, het Kabouterdorp en Sneeuwwitje waren van zijn hand.

Bewonderaar van Pieck

Anton Pieck is de grote inspiratiebron voor de in Weert woonachtige Antonio. Wat zijn ogen zien maakt hij na. Een bezoek aan De Efteling, en dan met name het Sprookjesbos, levert hem iedere keer weer ideeën op. “Ik maak allemaal dingen na van de Efteling: kasten, Roodkapje, de heks, de klokken”. De tuin en woonkamer van Antonio en zijn vrouw Anita zien eruit als een Efteling-museum. Op de eerste verdieping is zelfs een hele kamer ingericht met zelfgemaakte museumstukken.

Eynder Pieck Festeyn

Een aantal van Antonio’s creaties is zaterdag 17 en zondag 18 december te zien bij Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Daar vindt dat weekend de tweede editie van het Eynder Pieck Festeyn plaats. Bezoekers worden dan weer ondergedompeld in de romantische sfeer die Anton Pieck in zijn werken zo treffend wist neer te zetten.

Thema ‘Roodkapje’ en meer

Antonio is tijdens het Eynder Pieck Festeyn ook aanwezig. “Ik zal dan een hoekje inrichten met spullen van Roodkapje. Dan kunnen de mensen zien wat ik maak”. Ook onder andere de klok van ‘De wolf en de zeven geitjes’, die nu nog in zijn huiskamer staat, tafeltjes in Pieck-stijl en een aantal paddenstoelen neemt hij mee, zo belooft Antonio.

Meer informatie over het Eynder Pieck Festeyn is te vinden via https://eynderhoof.nl/eynder-pieck-festeyn-2022.

In deze video nemen we een kijkje bij Antonio thuis. Hij laat ons een gedeelte van zijn creaties zien en vertelt waarom hij zo’n bewonderaar is van Anton Pieck: https://youtu.be/3D32kYqCUvc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie