Energiecoach Wonen Limburg geeft tips over energie besparen en prijsplafond

Ruud Holthuis

Op donderdagavond 22 december geeft Ruud Holthuis, Energiecoach van Wonen Limburg, een tiental tips en voorbeelden om in je huis energie te besparen. Denk aan gloeilamp uit- en ledlamp indraaien of efficiënt wassen. Ook gaat hij in op het prijsplafond van 2900 kWh en 1200 m3 gas, dat op 1 januari 2023 ingaat. Welke haken en ogen zitten eraan?

Het praatje van Ruud Holthuis is interessant voor iedereen, of je nu een koop- of een huurhuis hebt. In tegenstelling tot huiseigenaren, kunnen huurders hun huis niet verbouwen, maar wel hun gedrag veranderen en daarmee energie besparen.

Ruud Holthuis

Ruud is vrijwilliger en heeft de opleiding Energiecoach voor huurders gevolgd. Op het gebied van energie besparen is hij een ervaringsdeskundige. Vijf à zes jaar geleden is hij van het gas afgegaan en nu heeft hij nul op de meter. Ruud deelt zijn ervaringen graag en er is volop ruimte om vragen te stellen. 

“Mensen zijn nooit te oud om te leren. Tijdens het praatje krijg je beter inzicht in je energieverbruik. Je doet altijd nieuwe ideeën of inzichten op, waar je iets mee kunt.”

Praktische informatie

Het gratis praatje van Ruud vindt om 19.30 uur plaats in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Graag van tevoren aanmelden via www.warmwoneninweert.nl

Dit is alweer het laatste praatje over klimaat, duurzaamheid en energie in 2022. Vanwege het succes start er in 2023 een nieuwe reeks. Houd hiervoor de website www.warmwoneninweert.nl in de gaten.