Drie Molen Junioren van Annamolen gaan molenaarsopleiding volgen

V.l.n.r. Lou Barendregt, Moritz Barendregt, Quinn Smeets en Guus Kropman met hun begeleiders molengids Pierre van der Lans en molenaar Chris Venner

Bij de Sint Annamolen Keent in Weert ontvingen vorige week vier jongeren hun Certificaat Junior Molenaars A of C van de Annamolen. Twee van hen, Quinn Smeets en Guus Kropman uit Altweerterheide, hebben het traject nu voor het derde jaar gevolgd. Zij starten de komende lente met de opleiding tot Vrijwillig Molenaar bij de afdeling Limburg van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Ook Lou Barendregt uit Neeritter, die in 2022 met de cursus Junior Molenaar A begon, gaat de landelijke opleiding op de Napoleonsmolen in Hamont komend voorjaar volgen.

Jongeren kunnen tegenwoordig vanaf 16 jaar met de opleiding tot Vrijwillig Molenaar starten. Het examen kunnen ze afleggen wanneer ze 18 jaar zijn geworden.

Junior Molenaar bij de Annamolen

Bij de Annamolen start de komende lente wederom een project Junior Molenaar. Junior Molenaar is een door de Vrijwiligers van de Annamolen ontwikkeld project om jongeren intensief met het molenerfgoed en het malen kennis te laten maken, als voorbereiding op de landelijke opleiding die door het Gilde van Vrijwillige Molenaars wordt gegeven.

Alle jongeren vanaf de leeftijd van circa 10-12 jaar die wonen in het gebied van GrensPark Kempen~Broek (Budel, Nederweert, Weert, Leudal, Hamont, Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik) kunnen deelnemen aan Junior Molenaar. Junior Molenaar wordt door de Annamolen Keent gratis aangeboden. Aanmelden kan via https://annamolencom.wpcomstaging.com/jonge-molenaar/junior-molendiploma/. De cursussen vinden vanaf april eens in de maand plaats op woensdag of zaterdagmorgen of -middag (in overleg).