Fanfare Concordia huldigt ‘535 jaar aan jubilarissen’

Algemeen Nederweert Reageer 5 min. leestijd
Foto door Tjeu Klauwers

Maar liefst 11 jubilarissen kende Fanfare Concordia Leveroy dit jaar en samen zijn ze in totaal 535 jaar lid van de vereniging. Vier jubilarissen – ook allemaal erelid – die zeventig jaar lid zijn, eenmaal een zestigjarig lidmaatschap, driemaal een veertigjarig lidmaatschap en driemaal een vijfentwintigjarig lidmaatschap. Tenslotte werd ook afscheidnemend secretaris Tilly Hermans genomineerd om tijdens de volgende jaarvergadering tot erelid te worden benoemd.

Feestavond

Het gros van de jubilarissen werd gehuldigd tijdens een feestavond van de vereniging. Daarbij waren de jubilarissen die zeventig jaar lid zijn als eerste aan de beurt. Har en Joep van de Broek, Ton Meuwissen en Lei van Roij zijn allen in 1952 lid geworden van de vereniging. Voorzitter Erwin Pellemans refereerde aan de enorme veranderingen die zij in vele decennia hebben meegemaakt en de momenten waarop bij Ton Meuwissen en Har van de Broek tijdens hun vijftigjarige huwelijken serenades zijn gebracht.

Lei van Roij is het enige nog spelende lid van deze jubilarissen op de es-bas en was tevens jarenlang verantwoordelijk voor de opleiding van de fanfare. Joep van de Broek heeft er onlangs om gezondheidsredenen voor moeten kiezen om te stoppen als spelend lid, maar is nog immer een graag geziene gast tijdens repetities en uitvoeringen.

Fundament

Tjeu Linssen is zestig jaar lid, nog altijd een zeer fanatieke euphonium-speler en al jarenlang hoofdsponsor van de vereniging. Daarnaast was hij oprichter en muzikaal leider van de Silentaler-muzikanten die jarenlang menig podium in binnen- en buitenland onveilig maakten. 

Tjeu Kwaspen, Marc Houben en Roger Hanssen zijn veertig jaar lid. Bij Tjeu Kwaspen refereerde de voorzitter eraan dat Tjeu als geen ander weet hoe het is om deze jubilarissen toe te spreken, omdat Tjeu jarenlang voorzitter van de vereniging was en inmiddels ook erelid. Marc Houben zorgt op zijn bes-bas voor fundament onder het korps en samen met Roger Hanssen op de trompet is voor hen ook de derde helft een wezenlijk onderdeel van het lidmaatschap. Marc was tevens lid van de kapel en ook Roger maakt nog meer muziek door onder andere de muzikale scepter te zwaaien bij Joekskapel Ut vêttig Uemke. 

Ledenwerving

Frits Pellemans, Joop van Heel en Linda Corsten vierden hun vijfentwintigjarig lidmaatschap. Frits kwam vanuit Heel in Leveroy wonen en vond, nadat hij een aantal jaren uitbater is geweest van café Oad Leivere, meer tijd om zich in het dorp in te zetten. Dat doet hij als stille kracht al jaren bij de fanfare. Voorzitter Erwin Pellemans refereerde nog aan het feit dat het bijzonder was om op deze avond zijn vader (Frits) en schoonvader (Lei van Roij) te mogen huldigen met hun jubilea bij de vereniging.

Joop van Heel kwam vanuit Nederweert in Leveroy wonen en werd door schoonvader Lei (die de muzieklessen regelde) ingeschreven bij Kreato voor trompetles. Zo eenvoudig kan ledenwerving werken! Joop zorgt er als penningmeester al vele jaren voor dat de financiële kant van de vereniging tiptop in orde is.

Tot slot was het de beurt aan Linda Corsten, die als hoorniste in een mooie groep bij de vereniging zit. Inmiddels is Linda verhuisd naar Roermond, maar ze is nog immer een trouwe bezoeker van de repetities en lid van de fanfare, die de successen graag viert met een mooi feestje!

Secretaris

Er waren ook mooie woorden voor Tilly Hermans. Zij nam – na bijna vijfentwintig jaar – afscheid als bestuurslid en secretaris van Fanfare Concordia. De voorzitter bedankte haar voor de jarenlange prettige samenwerking, overhandigde haar een bos bloemen en vroeg aan de aanwezigen hoe er tegenaan werd gekeken om Tilly het erelidmaatschap van de vereniging toe te kennen. Dat werd met luid gejuich ontvangen en zal op de volgende jaarvergadering officieel worden bekrachtigd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie