Nieuwe multifunctionele accommodatie voor Nederweert

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Op dinsdag 20 december stemde de gemeenteraad van Nederweert unaniem in met de benodigde investering van maximaal 7,8 miljoen voor een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in de kern Nederweert. Een zorgvuldig traject ging vooraf aan dit besluit waar verenigingen, maatschappelijke partners en de gemeente gezamenlijk werkten aan een wensenscenario voor een nieuw gebouw. 

Wethouder Dieteren is erg tevreden met het positieve besluit van de raad: “Gezien de huidige staat van het gebouw is gedeeltelijke nieuwbouw noodzakelijk. Met het besluit van de raad hebben we een absolute mijlpaal in dit traject bereikt. Daarmee is een toekomstbestendige thuishaven voor tal van verenigingen in Nederweert zeker gesteld.”

Samenspel

In maart 2021 nam de gemeente de bestuurstaken van De Pinnenhof over en sloeg, samen met verenigingen en partners, de handen ineen voor de realisatie van een maatschappelijk en cultureel multifunctionele accommodatie. De MFA ontstaat door het bibliotheekgebouw en het Pinnenhofgebouw samen te voegen. “Met een investeringskrediet van maximaal 7,8 miljoen euro is de verbouw van de bibliotheek en nieuwbouw van De Pinnenhof realiseerbaar”, aldus wethouder Dieteren.

Meer dan een gemeenschapshuis

MFA De Pinnenhof is een organisatie die laagdrempelig en betaalbaar onderdak biedt aan verenigingen die een maatschappelijke en culturele meerwaarde bieden voor Nederweert. Daarnaast vestigen het Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk en PSW zich in De Pinnenhof en bevinden de maatschappelijke partners zich onder één dak. De Pinnenhof is bovenal een centrale ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar tal van activiteiten worden ontplooid.

Stappen in 2023

“Met alle seinen op groen kunnen we aan de slag met het vervolg”, legt wethouder Dieteren uit. “Zo zitten we in het eerste kwartaal van 2023 met alle verenigingen samen om het wensenscenario te optimaliseren en toe te werken naar een definitief ontwerp. Tegelijkertijd starten we met de werving van geschikte kandidaten uit de verenigingen en daarbuiten voor een nieuw stichtingsbestuur.”

Wethouders Dieteren: “Het is belangrijk dat iedere kern beschikt over een gemeenschapshuis dat klaar is voor de toekomst en bovenal passend bij de kern. Met het besluit van de raad kunnen we die belofte ook waarmaken voor de kern Nederweert.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie