Laatste Alzheimer Café van dit jaar: Partner in Balans

Algemeen Informatie Uitgaan Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Op maandag 19 december is het laatste Alzheimer Café van dit jaar. Een avond in december-sfeer, met kerstbrood en glühwein en vanaf 19.00 uur het optreden van de geliefde zangeres Simons Slegers.

Daarnaast het thema : Partner in Balans. Want: Wat kun je als mantelzorger doen om de feestdagen sfeervol te beleven? Hoe ga je communiceren met de familie en vrienden zonder jezelf bovenmatig te belasten? Hoe vind je als mantelzorger de juiste balans tussen zorg geven en goed voor jezelf zorgen? Hoe kan een naaste enerzijds toekomen aan eigen behoeften en gezond blijven en anderzijds omgaan met veranderingen bij hun naaste, die steeds meer vergeet, moeite krijgt met spreken of in gedrag verandert? Wat kan ik aan? Wanneer moet ik aan de bel trekken dat het me te veel wordt? 

Op al deze en andere vragen wordt vanavond ingegaan door een team bestaande uit een ervaringsdeskundige mantelzorger en iemand die tot voor kort werkte als casemanager dementie en is betrokken bij Hulp Bij Dementie Midden Limburg en het Alzheimer centrum Limburg. 

Partner in Balans leert je niet alleen stil te staan bij vragen en moeilijkheden die jou als mantelzorger op je pad komen, maar leert je ook oplossingen te bedenken.

Aanmelden is niet nodig

Vooraf aanmelden is niet nodig. De avond begint om 19.00 uur met zang van Simone. Vanaf 19.30 uur gaan ze in gesprek en van 21.00 uur tot 21.30 uur sluiten ze de avond feestelijk af met Simone. Zoals gebruikelijk krijg je het eerste kopje koffie of thee van de organisatie, deze avond met kerstbrood. In de pauze is er glühwein, een eventuele andere consumptie is voor eigen rekening. 

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. 

Praktische informatie

  • Locatie:  Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert
  • Datum: maandag 19 december 2022
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden: niet nodig

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie