Paarse Vrijdag: regenboogtegels bij KEC en Het College

Door heel het land wordt op 9 december Paarse Vrijdag gevierd, zo ook in Weert. Paarse Vrijdag is de dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is.

Bij o.a. het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) en Het College in Weert werd hierbij stilgestaan. Bij beide schoolgebouwen werd een regenboogtegel geplaatst.

KEC

Op veel verschillende manieren is iedereen anders. “Jezelf zijn is een feestje, en dat feestje vieren we op Paarse Vrijdag, 9 december 2022, samen met al onze partners binnen het KEC. Om te laten zien dat je binnen onze school jezelf mag zijn en iedereen welkom is, hebben wij vandaag gekozen om de regenboogtegel vanuit de gemeente Weert voor de deur van ons gebouw te plaatsen. Een kleine tegel met een grote boodschap: Wees welkom, wees jezelf en verwelkom de ander… welkom op KEC Weert”, aldus het KEC in Weert.

Bij het KEC waren het Liz Moerman, Marjos Metsemakers, Rens Kalkman en Thirza Caris die de tegel plaatsten.

Het College

Ook bij Het College waren het de leerlingen die de tegel plaatsten. “Wij leven in een liberaal land en toch moeten sommige mensen er aan wennen dat onze jeugd nadenkt over wie ze is en wie ze wil zijn. En dat is prima, zolang we respectvol met elkaar omgaan. Wij leggen vandaag deze regenboogtegel om te laten zien dat je op Het College mag zijn wie je bent”, aldus Het College.