Oud-leerlingen Het College presenteren racewagen op waterstof

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Het College in Weert kreeg vrijdag bezoek van Forze Hydrogen Racing uit Delft. Dit is een groep TU-studenten die wil laten zien welke rol waterstof in de toekomst in onze maatschappij zou kunnen gaan vervullen.

Twee teamleden, die zelf een paar jaar geleden nog leerlingen waren op Het College, gaven een presentatie aan de bovenbouw. Om hun verhaal inzichtelijk te maken hadden de oud-leerlingen een racewagen meegebracht. Deze ‘Forze 8’ heeft een topsnelheid van 220 kilometer per uur en rijdt op waterstof.

Alternatieve energie

Oud-leerling van Het College Abel van Beest is teammanager van Forze Hydrogen Racing. Hij vertelt dat leden van het team momenteel een tour langs scholen in Nederland aan het maken zijn: “Zo proberen we de jonge generatie te inspireren over wat waterstof allemaal wel niet kan .. Waterstof is een hele goede toepassing voor de toekomst in combinatie met duurzame energie”. Het kan volgens de TU-student prima gebruikt worden als brandstof in de industrie en voor transport op met name langere afstanden. “Denk dan aan scheepvaart en in de lucht- en ruimtevaart”.

Bijgepraat

Huib Baetsen is ook lid van team Forze en oud-leerling van Het College. Hij vond het leuk weer terug te zijn op zijn oude school. “Alsof ik nooit weg ben geweest. Het is leuk om hier weer terug te komen en om alle bekende gezichten weer te zien .. We hebben nog wat bijgepraat met leraren waar ik zelf les van heb gehad”.

Veel vragen

Eerst kregen de leerlingen van de bovenbouw in de aula een presentatie van Abel en Huib. Daarna was het tijd om naar buiten te gaan. Voor de ingang van de school was de ‘Forze 8’ geparkeerd. “Ik heb heel veel verwonderde gezichten gezien van mensen die onder de indruk waren van wat ze zagen”, zo vertelt Huib. Abel voegt daaraan toe dat hij het leuk vond dat er door de leerlingen veel vragen gesteld werden: “Dat is ook ons doel: ze inspireren, ze aan het denken zetten”.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt over de missie van Forze Hydrogen Racing dan kun je terecht op Instagram: www.instagram.com/forzehydrogenracing of op www.forze-delft.nl.

In deze video zie je de “Forze 8’ en vertelt teammanager Abel van Beest dat deze racewagen inmiddels een nog snellere opvolger heeft: https://youtu.be/gEMVyl2sIUg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie