Plaatselijk putlucht verwacht in Weert-Noord

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Putdeksel

Vanaf medio december 2022 worden gedeeltes van de riolering in de gemeente Weert gereinigd. Ook wordt de toestand van het riool met een inspectiecamera vastgelegd.

Deze werkzaamheden worden in diverse straten uitgevoerd, voornamelijk in de wijken Molenakker, Centrum-Noord en de Ringbaan-Noord. Op iedere locatie zijn de werkzaamheden van korte duur. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden medio februari 2023 afgerond.

De firma Van de Kreeke uit Nuth voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Weert. De gemeente Weert doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden worden door de aannemer apart geïnformeerd, zo meldt de gemeente Weert.

Hinder

De werkzaamheden kunnen leiden tot enige hinder. Als een toegangsput voor een inrit ligt, kan deze enige tijd geblokkeerd zijn. Ter plaatse kunnen verkeersmaatregelen worden genomen. Waar nodig worden gedeeltelijke wegafzettingen geplaatst en verkeersregelaars ingezet.

Rioollucht

Ook rioollucht in huis kan een gevolg zijn van het werk. Omdat de riolering met hoge druk wordt gereinigd, gebeurt het soms dat de riolering in huis wordt leeggezogen. Gevolg daarvan is een rioollucht in huis. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen. Soms komt het voor dat het water omhoog komt en/of gaat borrelen in het toilet of gootsteen. Door het deksel van het toilet gesloten te houden, kun je wateroverlast voorkomen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie