Politie dreigt met inzet taser na ongeval op Wilhelminasingel

Donderdag rond 14.00 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Wilhelminasingel in Weert.

Ter hoogte van de kruising Wilhelminastraat / Wilhelminasingel waren een auto en fietser met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde nadat de fietser de fietsstrook wilde verlaten om over te steken richting de Nieuwe Markt. Een naderende auto werd over het hoofd gezien waarna een botsing ontstond.

De fietser kwam ten val en raakte hierbij lichtgewond. Omstanders en de bestuurder van de auto schoten te hulp. De fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek auto en drugstest

Nadat de politie de auto had onderzocht en een drugstest had afgenomen van de automobilist werd besloten om hem mee te nemen naar het politiebureau.

Alles verliep in eerste instantie zonder problemen totdat de automobilist had plaatsgenomen in de politieauto. De man ging door het lint en begon te schreeuwen tegen de agenten. De situatie liep zodanig uit de hand dat meerdere politie-eenheden werden opgeroepen.

Gemoederen bedaren

Een agent moest de deur van het politievoertuig tegenhouden terwijl een andere agent dreigde met de inzet van het stroomstootwapen. Uiteindelijk wist men de gemoederen te bedaren en was de inzet van de taser niet nodig. De aangehouden automobilist is vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Bekijk een video: https://youtu.be/b-K3Z_ltOuc