Reizigers missen nachttrein omdat NS-station in Weert op slot zit

Gesloten NS-station in Weert

Uit de data van Arriva zal blijken dat op 31 december niemand in Weert gebruik heeft gemaakt van de nachttrein naar Schiphol. Niet omdat er geen animo voor is. Nee de deuren van het NS-station waren dicht en zaten op slot.

Met een heugelijke reis in het vooruitzicht arriveerden de mensen bij het station. Echter konden ze met geen mogelijkheid op het perron komen. De rode deuren van de ingang zaten op slot. Met verbazing zagen de reizigers vervolgens vanaf het Stationsplein de nachttrein van Arriva voor hun neus voorbij gaan.

De gestrande lotgenoten bedachten een alternatief en sommigen stapten alsnog samen de auto in om de vlucht op Schiphol te halen. Ze hebben in elk geval hun eindbestemming bereikt, maar het laatste woord is er nog niet over gezegd.

Eigenaar van het station is de NS. Zij zijn verantwoordelijk voor de openingstijden van het station. Klaarblijkelijk moeten ze nog verwerken dat hun concurrent ook een tussenstop maakt in Weert.