SJG Weert en Maastricht UMC+ tekenen intentieverklaring voor intensieve samenwerking

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De best beschikbare zorg te kunnen (blijven) geven aan de inwoners van Limburg op het juiste moment en op de juiste plek. Met die intentie verkennen SJG Weert en Maastricht UMC+ de mogelijkheden van een duurzame samenwerking. Dr. Helen Mertens, voorzitter Raad van Bestuur Maastricht UMC+, en Gertjan Kamps, Raad van Bestuur SJG Weert, tekenden daartoe een intentieverklaring op vrijdag 9 december.

In een intensivering van de samenwerking zien de ziekenhuizen verschillende kansen: het versterken van de medisch-specialistische en academische zorg in Limburg, het optimaal gebruik maken van de beschikbare zorginfrastructuur, het toegankelijk houden van zorg in de provincie en het verbreden van medisch wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is het doel om passende zorg te organiseren zo dichtbij de patiënt als mogelijk is. De organisaties geloven in een toekomst van netwerkvorming in de zorg. Uitgangspunt van de samenwerking is het versterken van de patiëntenzorg en het blijven bieden van een uitdagende werkomgeving voor medewerkers, met behoud van een zelfstandige positie van beide ziekenhuizen.

Versterking zorglandschap

De zorg die beide ziekenhuizen leveren sluit goed op elkaar aan: samen kan passende basiszorg, acute zorg en zeer specialistische diagnostiek en behandeling blijvend geboden worden in de regio. Verdere samenwerking biedt het Maastricht UMC+ mogelijkheden om de academische en topreferente zorg verder te versterken. SJG Weert zal hierdoor ook in de toekomst een compleet aanbod aan zorg voor haar verzorgingsgebied kunnen blijven bieden.

Recent is al goede ervaring opgedaan met verplaatsing van inhaalzorg van het Maastricht UMC+ naar SJG, waaronder bijvoorbeeld oogheelkundige en orthopedische behandelingen. De komende periode wordt de intentie verder uitgewerkt om op korte termijn tot een concreet samenwerkingsverband te komen. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie