Terugblik op een succesvol Eynder Pieck Festeyn

Inzet vele vrijwilligers beloond

Nederweert-Eind – In het weekend van 17 en 18 december was de hele ambiance perfect voor het Eynder Pieck Festeyn. De 2500 bezoekers op beide dagen hebben dit ten volle moge beleven. Of het nu ging om de liederen die gezongen werden, de straatjochies, de gegoede dames, de versnaperingen, de vele ambachten of de mooi aangeklede gebouwen – het winterse kerstevenement was, zeker met de hierbij behorende temperaturen, helemaal af.

Niet alleen de vele bezoekers hebben het Eynder Pieck Festeyn tot een succes gemaakt, maar ook de Rabobank die een bijdrage heeft gedaan voor dit mooie plaatselijke evenement dat gedragen wordt door zoveel vrijwilligers en een unieke maatschappelijke functie vervult.

Ook bij deze editie kreeg Anton Pieck met zijn oudhollandse taferelen weer een prominente rol in Openluchtmuseum Eynderhoof. Daarnaast droegen ook het Marionetten Theater, de paardjesmolen en de vele figuranten hun steentje bij in de andere Pieck-taferelen en na opnieuw een succesvolle editie kan men wel weer zeggen: ‘Nederweert-Eind, daar kun je mooi niet omheen!’