Waar kun je gebruikt (frituur)vet en olie inleveren?

1 reactie
Foto via Depositphotos (pljvv1)

Het is weer tijd om oliebollen te bakken! Zeker tijdens de feestdagen wordt vaak extra veel olie en vet gebruikt, bijvoorbeeld om oliebollen te bakken of aardappelkroketjes te frituren. Olie- en vetresten die na het bakken of braden in de gootsteen weggespoeld worden, kunnen serieuze problemen in het riool opleveren. Daarom roept de gemeente inwoners op om olie en vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar naar een inzamelpunt te brengen.

Recyclen voorkomt verstoppingen in het riool, het vastlopen van pompen en verstoring van het zuiveringsproces. Die reparaties kosten namelijk veel geld. Gooi dus geen (frituur)vet door gootsteen of toilet, maar recycle het!

Hoe kan ik olie of vet inleveren?

Het is heel simpel: giet de afgekoelde olie of het (frituur)vet terug in een originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking of fles goed en lever deze in bij een gele kliko. In de gele kliko mag je zowel vloeibaar als vast frituurvet én gebruikte bakolie (bijvoorbeeld restjes olie van het wokken) inleveren.

Locaties gele kliko’s

Limburg heeft zo’n 120 inzamelpunten voor gebruikt (frituur)vet. De kliko’s worden opgehaald door recyclebedrijven die de oude oliën en vetten tot biobrandstof verwerken. Sport-, muziek- en buurtverenigingen kunnen meedoen en krijgen per liter ingezameld vet een vergoeding van het recyclebedrijf. Op deze locaties kun je frituurvet inleveren in de gemeente Weert:

  • Jan Linders – Onzelievevrouwestraat / Roermondseweg
  • TC Altweerterheide – Bocholterweg 89
  • Van Horne Hoeve – Trancheeweg 22
  • Scouting Sint Rumoldus – Nieuwstraat 90
  • Van Berlo – Terborgh 61
  • Basisschool Joannesschool – St. Barbaraplein 2A
  • Basisschool Swartbroek – Bertiliastraat 1

Inleveren bij de Milieustraat

Je kunt olie en vet ook inleveren bij de Milieustraat van de gemeente Weert. Dat kan gratis ingeleverd worden, in de originele verpakking. Heb je alleen afval dat gratis naar de Milieustraat gebracht mag worden? Kies aan de poort dan de rechter rijstrook en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Gebruik dan niet de Weerterlandpas, anders wordt er alsnog een knip van je tegoed afgeschreven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie