Tickets voor eerste nachttrein naar Schiphol nu te boeken

Trein van Arriva - Fotograaf: Rene Hameleers

Zoals eerder al bekendgemaakt vertrekt in de nacht van 16 op 17 december de eerste nachttrein van Arriva. Tickets voor deze speciale rit met bijzondere nachtgasten zijn vanaf nu te boeken.

Van Maastricht naar Schiphol

Maastricht wordt met deze nachttrein iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. En niet alleen Maastricht: op weg naar Schiphol stopt de nachttrein ook in Weert.

Om 01.01 uur vertrekt vanuit Maastricht een trein die via Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid om 03.15 uur aankomt op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein om 05.40 uur terug en komt hij om 07.57 uur aan in Maastricht.

Tickets zijn vanaf nu te koop

Een ticket voor de nachttrein kost € 10 en is uitsluitend te koop via glimble (www.glimble.nl), de reisapp van Arriva. In deze app kun je je reis eerst vanaf het gewenste vertrekstation tot het gewenste uitstappunt plannen, om vervolgens een ticket te kopen. Je ontvangt dan een QR-code waarmee de poortjes worden geopend. Het ticket heeft een vaste prijs, ongeacht vanaf welk station je meereist. Reizen met je OV-chipkaart is niet mogelijk, omdat deze nachttrein onder een ander tarief valt.

Boek een maand van te voren

Tickets voor de nachttrein zijn in glimble iedere keer een maand van te voren te plannen en boeken. Er is een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Iedereen met een ticket heeft een zitplaats in de trein. Je reserveert geen eigen stoel. 

Op www.arriva.nl/nachttrein vind je meer informatie, zoals de dienstregeling en antwoorden op veel gestelde vragen.