Sportief het nieuwe jaar in met de Oliebollenloop op 31 december

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: Otto Plantema

Op oudejaarsdag organiseert Atletiek Vereniging Weert voor de 16de keer de traditionele oliebollenloop. Start en finish zijn op de Altweerterkapelstraat. Het stratenparcours in het bungalowpark in Weert is bijzonder snel, getuige de scherpe parcoursrecords.

Starttijden en -tarieven

De jongste jeugd tot en met  12 jaar loopt om 12.00 uur een kleine ronde van 1 km; de jeugd van 13 tot en met 15 jaar start om 12.15 uur voor een wedstrijd van 3 km (een kleine en een grote ronde). De 5 km start ook om 12.15 uur, met een kleine ronde en twee grote rondes. De 10 km start om 13.00 uur.

De voorinschrijving loopt tot en met 28 dec 23.59 uur via www.inschrijven.nl. De jeugd betaalt € 4,-, de kosten voor de 5 km bedragen € 6,50 en de 10 km kost € 7,50. Na-inschrijving kan (tegen een meerprijs) tot een half uur voor de start van de betreffende afstand in het clubgebouw van AV Weert op Sportpark Sint Theunis, aan de Parklaan 1C in Weert.

Hier kunnen ook de startnummers opgehaald worden, eveneens tot een half uur voor de start van de betreffende afstand. Vanaf het clubgebouw is het 400 meter lopen naar de start op de Altweerterkapelstraat. Elektronische tijdwaarneming is aanwezig.

Prijzen

Voor de jeugd zijn er ereprijzen. Verbetering van het parcoursrecord op de 5 of 10 km levert € 100,- op. Momenteel staan deze records bij de 5 km voor vrouwen op 16:56 minuten en op de 10 km voor mannen op 30:33 minuten.

Alle deelnemers krijgen na afloop een zakje oliebollen. Verder zijn er prijzen in natura voor de 5 en 10 km en beperkte geldprijzen. Nadere info en het schema van het parcours zijn te vinden op www.avweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie