Tientallen garageboxen gecontroleerd in Budel

112 Algemeen Regio Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto ter illustratie - Afbeelding van Bertsz via Pixabay

Budel – Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft op maandag 5 december 2022 garageboxen gecontroleerd op verschillende locaties in Budel. Ruim 80 adressen werden bezocht. Deze controle was gericht op het gebruik van garageboxen.

Er is gecontroleerd of de garageboxen worden gebruikt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. In een drietal garageboxen zijn drugsgerelateerde voorwerpen aangetroffen. Daarnaast is het van belang de weerbaarheid te vergroten voor eigenaren van garageboxen die deze verhuren aan derden en medeverantwoordelijk zijn voor het gebruik van de betreffende garageboxen.

Bij deze controle waren de volgende instanties betrokken: Gemeente Cranendonck, politie Oost-Brabant, de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) en speurhonden van Securitas. 

Dommelstroom Interventie Team

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) is een interventieteam onder regie van de zes Dommelstroomgemeenten Son en Breugel, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende. Het DIT voert controles uit bij panden en locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of die niet voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook om de weerbaarheid van misstanden te vergroten.

Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het DIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Handhaving

In het belang van een veilige woonomgeving en de naleving van de wet- en regelgeving, neemt de gemeente de verantwoordelijkheid om te controleren op mogelijke strijdige en gevaarlijke situaties. Op het moment dat overtredingen worden geconstateerd zal, indien nodig in samenwerking met de overige betrokken partijen, handhavend worden opgetreden.

“Het is goed om op zo’n dag te merken dat bij een onaangekondigde controle veel medewerking wordt verleend bij het openen van de garageboxen. Op die manier houden we de gemeente Cranendonck samen veilig”, aldus burgemeester Roland van Kessel.

Melden verdachte situaties en overlast

Ook inwoners kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving. Zij kunnen verdachte situaties en/of overlast melden bij het DIT. Dat kan telefonisch bij de gemeente Cranendonck via 0495-431222 of bij de politie via 0900-8844.

Liever anoniem melden? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie