Toehoorders welkom bij Commissie Regionaal Overleg Kempen Airport

Algemeen Cranendonck 5 reacties 2 min. leestijd
Foto door Kempen Airport

Op woensdag 14 december vindt er een overleg plaats van de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Budel Kempen Airport (CROBD). Geïnteresseerden zijn welkom om zich hier, na aanmelding, bij aan te sluiten.

Kempen Airport

Kempen Airport is een particuliere luchthaven in Budel van waaruit op regelmatige basis lesvluchten, helikoptervluchten, recreatieve en zakelijke vluchten vertrekken. Vooral die laatste vluchten zijn de laatste jaren erg in trek: door toenemende drukte op Eindhoven Airport wijken bedrijven uit naar Budel, waar snelle afhandeling gegarandeerd is en reizigers de mogelijkheid hebben om onder alle weersomstandigheden te starten en landen.

Goed nieuws voor de luchthaven en bedrijven uit de regio die hier gebruik van willen maken, maar de keerzijde van deze economische groei is wel dat hierdoor de hinder rondom de luchthaven – en dan vooral met betrekking tot geluid – toeneemt.

Commissie Regionaal Overleg

Op grond van de Wet Luchtvaart moet dan ook voor elke regionale luchthaven een Commissie Regionaal Overleg (CRO) worden ingesteld. De CRO voor Kempen Airport, door de provincie Noord-Brabant ingesteld, staat onder voorzitterschap van een onafhankelijke voorzitter. De voornaamste taken zijn overleg en voorlichting over het milieu rondom de luchthaven.

Dit overleg vindt twee keer per jaar plaats en toehoorders zijn hierbij van harte welkom. Wel is het verplicht om je vooraf aan te melden via [email protected]. Het eerstvolgende overleg staat gepland op woensdag 14 december van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Cranendonck, aan het Capucijnerplein 1 in Budel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties