Foto door Kempen Airport

Budel – Tijdens het eerste kwartaal van 2019 zijn er 718 vliegbewegingen voor de zakelijke luchtvaart afgehandeld op Kempen Airport in Budel. Dit is ruim 10% meer dan het eerste kwartaal van 2018.

Een van de reden is dat Eindhoven Airport steeds drukker wordt en daarmee de benodigde luchthaven slots lastiger te krijgen zijn voor de zakelijke luchtvaart. Kempen Airport prolongeert haar marktpositie in Nederland.

Bestemmingen

Bestemmingen waren merendeels Roemenië, Italië, Zwitserland, Bulgarije, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de Scandinavische landen. De zakelijke vluchten worden uitgevoerd met bedrijfseigen vliegtuigen die gestationeerd zijn op de luchthaven of met bezoekende buitenlandse zakenvliegtuigen. Het verzorgingsgebied van de passagiers ligt in een straal van 80 kilometer rondom Cranendonck. Opmerkelijk is dat veel Belgische bedrijven gebruik maken van de luchthaven, ook om buitenlandse gasten te ontvangen.

Kempen Airport onderscheidt zich van andere luchthavens door het principe “business becomes Leisure” wat voor de zakenreiziger betekent dat een snelle afhandeling gegarandeerd is. Ook biedt de luchthaven de mogelijkheid om onder alle weersomstandigheden te kunnen starten en landen welk een vereiste is voor zakelijk vliegverkeer.

Kempen Airport is de enige niet gesubsidieerde luchthaven en is gespecialiseerd in het management van een innovatieve en efficiënte zakenvloot.