Yuverta mavo Nederweert wint de tweede prijs voor ideeën Paarse Vrijdag

Nederweert – Welke school had het beste idee voor de invulling van Paarse Vrijdag? Samen met de GSA hebben de heer Maessen en mevrouw Ploeg van Yuverta in Nederweert inspirerende ideeën bedacht die vorige week vrijdag op school werden uitgevoerd ter ere van Paarse Vrijdag. Vrijdag kregen ze te horen van het COC dat ze de tweede prijs hadden gewonnen: een goodiebox vol mooie producten.

Op Yuverta mavo Nederweert mag en kan elke leerling zichzelf zijn: er is respect voor iedereen. Om dit te benadrukken is er een actieve GSA op deze school. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, gender identiteiten en gender expressies. De GSA vindt dat iedereen de beste versie van zichzelf op school mag laten zien zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Volgens het Movisie-onderzoek ervaren LHBTI-leerlingen dankzij de GSA meer steun van andere leerlingen en docenten, krijgen ze meer zelfvertrouwen en sluiten ze meer vriendschappen. GSA’s in Nederland krijgen steun van het COC. Dat is een organisatie die opkomt voor lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en interseksepersonen. COC steunt GSA’s met gratis actiemateriaal en landelijke campagnes zoals Paarse Vrijdag.