Citaverde heet vanaf nu officieel Yuverta

Nederweert – Het Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan vanaf nu samen verder als één onderwijsorganisatie: Yuverta.

Yuverta wil écht van betekenis zijn voor leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio. “We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving.”, aldus Yuverta.

Persoonlijk en dichtbij

Door samen verder te gaan, bundelen de scholen krachten en kennis. Daarmee kunnen ze hun onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – de unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. Ze zijn verankerd in regio’s en hebben 53 scholen van waaruit ze het onderwijs verzorgen. Tevens heeft Yuverta 9 regio’s waarbinnen ze de samenwerking met bedrijfsleven en de onderwijsvernieuwing vormgeven.

Goed nieuws mag je vieren!

Vanaf het nieuwe schooljaar gaat Yuverta écht van start. De scholen organiseren tijdens de eerste schoolweek leuke momenten met leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers om de start van Yuverta te vieren. Om nu ook even stil te staan bij deze mooie mijlpaal delen ze een leuke video waarin een aantal leerlingen, studenten en collega’s vertellen waar zij aan denken bij ‘Thuis in de toekomst’.

Vernieuwde website online

Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe website. Neem een kijkje op yuverta.nl om meer te lezen over vmbo- en mbo-opleidingen én cursussen & trainingen.

Aantal feiten en cijfers

  • 12.000 vmbo-leerlingen, 8.800 mbo-studenten en 8.500 cursisten
  • 2.000 medewerkers en 5.000 stagebedrijven
  • Dichtbij en persoonlijk: onze 53 locaties vind je hier.
  • Samenstelling college van bestuur: Annemarie Moons (voorzitter), Cyrille van Bragt, Jan-Pieter Janssen en Gabe van der Zee