Alzheimer Café Weert: omgaan met verlies

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pixabay

Op maandag 13 februari aanstaande is er weer een Alzheimer Café in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6002 GV te Weert. In verband met carnaval dit keer niet op de derde, maar op de tweede maandag van de maand.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden, zorgverleners en andere belangstellenden. Jong en oud, iedereen is van harte welkom.

Rouw is op zijn plaats wanneer dementie op je pad komt. Het lukt meestal wel om vanuit de levensvisie die we in de loop van de jaren bewust en onbewust hebben opgebouwd ons leven te leiden. Anders wordt het als je in je naaste omgeving wordt geconfronteerd met dementie. Ineens ontstaan er dan levensvragen: waarom moet mij, mijn partner of familielid dit overkomen? Hoe nu verder? Hoe ga ik om met deze veranderingen en emoties?

Ervaringsverhalen

Roel Hekking was voor zijn pensioen geestelijk verzorger in de ouderenzorg en heeft vele jaren mensen met dementie en hun naasten begeleid. Op deze avond leert hij ons hoe we elkaar kunnen helpen zo goed mogelijk om te gaan met de verlieservaringen die horen bij dementie en probeert hij inzicht te geven in wat rouwen inhoudt. Maar ook kunnen ervaringen worden uitgewisseld en kan men elkaar tips geven hoe ermee om te gaan.

Praktische informatie

Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnen lopen. Je eerste kopje koffie of thee krijg je bij binnenkomst gratis. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Neem voor meer informatie contact op met [email protected] of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie